dimecres, 30 de setembre del 2009

RITUALITZAR UN TAROT


Sempre t'ha cridat l'atenció tot allò esotèric però mai fins ara t'havies atrevit a entrar-hi de ple. Tenies por, no saps exactament de què, però saps que era una por que anava més enllà del "què diran".
Pensaves que el Tarot només era apte per a uns pocs "il.luminats"i que no eres l'escollit/da, que no tenies el "do".
Tens inquietuds espirituals i el teu coneixement vol anar més lluny que els teus sentits i al final ho has fet, has escollit una baralla de cartes del Tarot i has decidit aprendre.
Molt bé, però no oblidis que el Tarot es pot interpretar de moltes maneres, que no és pas fàcil, que és orientatiu i que no t'has de prendre al peu de la lletra el que interpretis.
La última paraula et pertany a TU. Ets lliure d'horoscops, planetes, Tarots, línies de la mà, psicologia, ambients i fins i tot genètica. Tu ets Tu i prens decisions mentre et trobes entre diferents factors externs.
Està bé que tinguis en compte els astres, les cartes, la data de naixement... tot això influeix però la teva voluntat està per sobre de tot.
Les mancies s'han utilitzat molt malament. Utilitza les cartes com a guia no com a únic camí perque t'equivocaràs i viuràs entre prejudicis i trampes.
Tu pots aprendre a llegir les cartes, tindràs més facilitat o no, però amb ganes, humiltat i amb la informació adeqüada pots arribar a ser bon/a tarotista. Sí, tu pots ser-ho. De veritat creus que tota la gent que anuncia Tarots telefònics tenen super-poders? Creu-me, hi ha de tot, jo ho he vist.

No preguntis tan "què passarà" sinó "què pot passar i què és el millor que pots fer". Sigues responsable amb la teva vida, el Tarot ajuda però no et treu les castanyes del foc.

Ara que t'has decidit, has de saber que el Tarot és molt seriós, no és una broma per passar l'estona, ni un mètode per manipular els altres ni per presumir i fer veure que ho saps tot. El Tarot és una eina de creixement espiritual i l'has d'utilitzar per al bé dels altres.

Abans d'utilitzar un Tarot has de ritualitzar-lo. Hi ha molts tipus diferents de rituals per purificar un Tarot, jo te'n proposaré un de senzill però eficaç. Després d'aquest ritual les teves cartes i tu tindreu un vincle més fort i les tirades seràn millor. Un Tarot acabat de comprar no és propiament teu fins que no el ritualitzes. Cal dir també que un Tarot que ha estat d'una altra persona també s'hauria de ritualitzar abans que l'utilitzis tu.

INGREDIENTS

Un bol d'aigua amb sal: la sal és la puresa i la terra. L'element aigua representa també puresa i fluidesa.
Un tros de quars transparent o una amatista: representen la terra, la curació, la relaxació i la vidència.
Encens: representa l'element aire i ajuda a meditar.
Una espelma blanca (més aviat petita i de cera): representa l'element foc i el seu color blanc indica purificació i benediccions.
Un tros de roba negre o violeta per posar les cartes (el teixit ha de ser natural preferentment cotó o seda): el negre protegeix les cartes d'influències psíquiques i el violeta és el color de la sabiesa i l'espiritualitat.

Aconsello fer aquest ritual en una nit de lluna plena per la plenitud i el poder d'aquesta. També cal que realitzis el ritual després d'una dutxa, en un moment de benestar on ningú et pugui interrompre, amb roba còmoda o si ho prefereixes despullat/da.

Encèn l'espelma i l'encens (amb llumins) i posa les cartes a les teves mans mentre recites la següent oració:

Deessa Hekate, deessa de les bruixes, beneeix aquest Tarot perquè sigui un instrument per al Bé i la Veritat.
Guia'm per conèixer el camí que he de seguir i el consol que puc donar.
Fes que la meva ment es mantingui clara i serena i que el missatge dels arcans se'm mostri amb benevolència i saviesa.


Passa la baralla de cartes sobre la flama de l'espelma (vigila perque la flama no ha de tocar les cartes), passa la baralla pel fum de l'encens i per sobre del bol i el quars.

Observa les cartes una a una, deixa-les sobre el tros de tela. Posa-les totes davant teu de manera que puguis veure la baralla completa. Explora els sentiments i les sensacions que sentis vers cada carta, digues alguna cosa si vols, dirigeix-te a les teves cartes, als seus personatges, acaricia-les... Estigues l'estona que vulguis meditant amb les seves imatges.

Quan vulguis, dóna les gràcies a la deessa i als elements. Posa les cartes en ordre i embolica-les amb la tela que hagis escollit. Deixa les cartes "reposar" durant 7 dies i manten-les a prop teu (pots portar-les amb tu a la bossa que utilitzis cada dia, posar-les a la tauleta de nit o també deixar-les sobre l'altar -si en tens un-).

Deixa que l'espelma es consumeixi del tot amb seguretat (si per la raó que sigui no pots deixar-la encesa apaga-la amb els dits).CONSELLS

-Afegeix una fotografia teva a la baralla.
-Desa a prop de les cartes un tros de quars.
-Deixa-les en ordre quan acabis de consultar-les.
-Desa les cartes embolicades amb roba natural o en una capsa de fusta.
-Evita consultar-les en ambients sorollosos.

CURIOSITATS

-Algunes persones creuen que per evitar interferències és bo treure's qualsevol joia abans de consultar el Tarot, mentre altres no li donen importància ja que algunes joies actuen com a amulets i suports per a la vidència.
-No se sap del cert quins són els orígens del Tarot.
-Els símbols i colors del Tarot han anat canviant amb el temps donant lloc a moltes confussions.
-El Tarot oficial és el de Marsella.
-Un dels tarots més utilitzats és el Rider-Waite. L'ocultista A.Waite va dissenyar-lo de manera que fos més fàcil de consultar i més estètic.
-Durant molt de temps s'ha dit que les dones durant la menstruació han d'evitar llegir el Tarot. Aquest tòpic és absurd i ve de tots els prejudicis, religions patriarcals i ignorància que erròniament creuen que la dona és impura per naturalesa, almenys durant la menstruació. (També s'han dit ximpleries com ara que un home pot morir si toca a una dona que està menstruant, que la dona menstruant pot enverinar l'aigua tocant-la, que pot morir si es banya o que si prepara maionesa es talla). La menstruació no és impura ni pecaminosa ni tampoc és una malaltia ni una maledicció. Algunes dones fins i tot diuen sentir-se més sensibles i receptives en la cartomancia durant la menstruació, o sigui que potser fins i tot és aconsellable llegir el Tarot durant la menstruació.
-Hi ha moltes maneres de barallar les cartes i cada llibre i cada tarotista té la seva manera, fes-ho com et sentis més còmode, pensant en la teva pregunta i preferentment barrejant amb la mà esquerre, però no et posis traves pensant en quantes vegades i com has de barallar les cartes, en el Tarot fes el que sentis.

Per acabar dir-te que el Tarot serà tota una aventura, consulta les cartes amb intel.ligència i sensibilitat i no et preocupis per la gent que no ho entengui. Què importa el que diguin els altres mentre no fas mal a ningú i ets feliç?
Desitjo que tinguis una experiència meravellosa amb el Tarot i que aquest t'ajudi en el teu camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada