dijous, 10 de maig del 2012

SOBRE LA MALA PREMSA


Ahir vaig veure la nova portada del diari La Razón, es caracteritza per la seva falta d' intel.ligència i de sentit comú. Que un grupet d' absurds conservadors (per no dir una altra cosa) es dediquin a xafardejar a la vida dels estudiants que organitzen i lideren moviments contra les retallades és terrible... però que a sobre ho posin a la portada com qui denuncia un criminal ja és IMPERDONABLE.
Un grup d' estudiants a la portada, amb el seu nom, fotos i dades a la vista de tothom, dades per ridiculitzar-los, com ara dir que estàn estudiant amb 27 anys (!). Osigui l' objectiu de La Razón és mostrar a aquests joves com uns mals exemples, uns mandrosos i uns pijos pel fet d' estar estudiant una carrera als 28 anys o per llicenciar-se als 27 anys (per posar un exemple) o per cobrar del Ministeri d' Educació al mateix temps que el critiquen (si cobres d' un lloc però et fan una injustícia no tens dret a protestar o què?). 
Osigui consideren que les protestes són un crim i que no tenen validesa perquè les lideren uns "negats"? Negats segons el seu parer perquè segons el meu, aquests joves no tenen res del que acusar-los.

Estudiar té edat? Quina és l' edat per començar una carrera? I per acabar-la? No n' hi ha pas d' edat! Hi ha qui comença una carrera més tard (jo per exemple, quan vaig sortir del Batxillerat no em podia pagar els estudis i vaig haver de treballar uns quants anys per estalviar i vaig començar la carrera 5 anys després d' haver acabat el Batxillerat, convinant la carrera amb feines precàries. Sóc una mandrosa i una criminal per aquest motiu? Més aviat tot el contrari). Què passa? Que si no has tingut la teva oportunitat als 18 ja no ho pots fer mai més? Per favor! Aquest és un recurs més per esclavitzar a la gent, posar-li ben difícil per estudiar (temes laborals, horaris, preu de la formació...). I ara un nou impediment per cursar estudis: l' edat. És ben absurd.
Les raons per les quals estan estudiant als 27 anys (ui, que vells! a prop dels terribles 30, quina por!) poden ser moltes, no ser uns mandrosos o uns negats.

La veritat és que veient el currículum acadèmic de molts polítics i sobretot veient la feina que fan, veient la colla d' imbècils, incultes i gairebé analfabets que tenen el poder, aquesta portada em sembla especialment absurda. Hi ha per criticar molta gentussa, que deixin els estudiants en pau i a qui no li agradin les protestes que es faci fotre perquè les protestes són un dret... i sinó, a fer que les coses vagin bé i que no s' hagi de protestar.
I si no t' agraden les protestes i tens ganes de boicotejar-les, no utilitzis un recurs tant baix, estúpid i menyspreable com aquesta portada... per favor! Ha donat la volta al món! La premsa internacional està escandalitzada! La riota d' Europa! A més a més el cas es portarà als tribunals... És que a qui se li acut?

Com a resposta s' ha fet una portada "alternativa" mostrant el currículum patètic i ridícul de veritat de polítics i també s' ha mostrat un resum del currículum de personal de "La Razón", bons ells per criticar... LAMENTABLES TRAJECTÒRIES, MOLT LAMENTABLES! Millor que es quedessin calladets, de veritat.
 

Em sorprèn, repeteixo que s' acusi a algú d' estar estudiant als 28 anys, cadascú fa les coses al seu temps. Es comença més tard, s' estudia i es treballa, es fa una segona carrera... quin problema hi ha? A més a més, en molts casos, la gent que critica el fet d' estudiar als 27, sol ser gent a la que li han regalat els estudis. Haurien de saber que no a tothom li regalen la vida, que alguns hem d' esforçar-nos. El que a mi em faria vergonya no és estar estudiant als 27 anys ni als 50, sinó haver tingut l' oportunitat d' haver-ho fet i no haver-ho aprofitat (hi ha molt inútil amb títol). No només es pot estar estudiant als 27 anys (i més endavant) sinó que s' HAURIA DE FER. S' hauria d' estudiar tota la vida. Acabar uns estudis i començar-ne uns altres. Tothom hauria de poder tenir temps i diners per poder estudiar sempre, però amb la colla d' incultes i d' ignorants que hi ha més d' un s' escandalitzarà del que dic. Està clar: estudiar està mal vist. Ara resulta que fins i tot és un CRIM. Normal: si estudiessim més els polítics estarien perduts. Una societat culta i preparada no es deixaria trepitjar per una colla d' imbècils. Per això no es deixa estudiar. Per això es fomenta la ignorància. Per això el que pot estudiar a vegades no és el més apte, sinó simplement el més ric (que a vegades no en fa res dels seus estudis).
Una altra cosa que vull deixar clara: no pel fet d' haver estudiat som millors. He vist a més d' un negat que es creu millor que els altres només per haver-se tret una carrera i de veritat que fa pena... de poc li haurà servit.

Un dia un burgès fastigós em va estar dient: No veus que no tothom pot estudiar? El molt imbècil presumia d' haver estudiat dues carreres (la segona amb més de 45 anys per cert) però és d' aquells casos en els que els estudis no han servit per a res, perquè el tío era ben estúpid (d' on no n' hi ha no en pot rajar). Ell s' havia tret els estudis perquè tenia una molt bona posició econòmica i molt temps  (creieu-me, no era la seva intel.ligència el que el feia destacar). Aquest individu es basava en la "necessitat" i l' "equilibri" d' haver-hi classes socials, és a dir, pobres que puguin ser trepitjats pels rics amb feines precàries. A ell li semblava bé perquè li havia tocat ser el privilegiat, és clar... Llàstima que totes les oportunitats que tenia no li havien servit per a res. Doncs bé, el que han de saber fastigosos capitalistes com aquest és: NO NOMÉS ÉS CERT QUE TOTHOM POT ESTUDIAR SINÓ QUE A MÉS A MÉS, TOTHOM HA DE FER-HO. Els estudis han d' obrir portes professionals, però fins i tot molt per damunt d' això, els estudis t' han d' ajudar a tenir millor criteri, a desenvolupar-te, a realitzar-te, a donar-te uns coneixements, encara que després tinguis una feina de merda. Importa estudiar per estudiar. Estudiar és una gran experiència si s' aprofita bé. Jo sempre estic estudiant (i creieu-me, la meva situació econòmica normalment és més aviat penosa).
Estudiar no és cap privilegi és un DRET BÀSIC.

Sempre que dic que hi ha un pla establert, un sistema per idiotitzar a la gent i aprofitar-se'n, tothom em mira escandalitzat i em consideren sempre una excèntrica, una boja, una exagerada... Doncs bé, mireu al vostre voltant, mireu com es ridiculitza la cultura, com s' impedeix a la gent estudiar, la mala qualitat dels estudis, la ignorància escandalosa de la societat i dels que la governen i notícies com aquesta: volen expulsar a una professora d' una escola pública d' Andorra perquè els seus alumnes amb 4 anys ja saben comptar, llegir i escriure... Els goverants tremolen de por pensant en una generació de persones cultes i decidides. El coneixement és PODER i LLIBERTAT.

Estudieu, llegiu sense parar. No n' hi ha prou amb estudiar en un centre: fora l' escola o la facultat has d' estudiar més matèries i llegir molt... i a la inversa. Volen retallar la cultura, l' educació per tornar-nos a tots uns ases que ens deixem fuetejar sense queixar-nos, per ser tan sols màquines productores de diners per als rics... Creieu que és més important tenir una feina de merda abans que estudiar allò que t' agrada i realitzar-te? Has vingut a realitzar-te o a ser un esclau del sistema, produïnt perquè guanyin uns pocs  a costa del teu esforç? Menys treballar i més estudiar! El que estudia no és un mandrós!
Estudieu i llegiu sempre, reclameu temps i diners per estudiar... LA VIDA NO ÉS FER UNA FEINA DE MERDA PER UN SOU MISERABLE I PER ENRIQUIR ALS GOVERNANTS! LA VIDA ÉS SER FELIÇ!

I recordeu: Cada vegada que llegeixes un llibre, algún polític perd poder.

http://www.20minutos.es/noticia/1409216/1/profesora-p4/alumnos/andorra/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada