dimecres, 1 de març del 2017

PERILLS DEL "PENSAMENT POSITIU"

Ja fa temps que vaig criticar el llibre "El secreto", ara torno a treure el tema d' una manera més breu i afegeixo una gravació de Barbara Ehrenreich.

Raons per les que no m' agrada la tendència del pensament positiu i la llei d' atracció:

1- Culpa a les víctimes d' una situació que pateixen però no han provocat. És molt injust. La crisi econòmica és un error/pla del sistema i no quelcom que has atret per ser pessimista.
Hem de dirigir-nos al problema i resoldre'l i no culpar-se ni pensar que tot s' arreglarà solament per creure-ho i ser positiu.

2- Impulsa la creença de que en aquesta vida no cal esforçar-se, que per aconseguir qualsevol cosa n' hi ha prou pensant que ja ho tenim amb un somriure imbècil als llavis.

3- La felicitat obligatòria és una porqueria. Si ho passes malament, és normal que et sentis malament i estàs en tot el teu dret de sentir-te així i expressar-ho.  Ja n' hi ha prou d' ofegar emocions, amagar penes i fingir alegria i somriure forçosament encara que no en tinguem ganes.

4- És una crueltat parlar de la crisi com a oportunitat. Digue-li a algú que ho ha perdut tot per la crisi o espera a que et toqui a tu viure a la indigència i després m' expliques les oportunitats que et dóna la nova situació. Per evolucionar no cal cap crisi, la crisi no ens fa avançar, ens treu oportunitats de prosperar, fa el camí més difícil. I si necessites una crisi per espavilar, realment tens un problema.

5- Cal tenir consciència d' allò que està malament per poder-ho solucionar, en comptes d' ignorar-ho o pintar-ho de color rosa. Si no prenen consciència dels problemes no els podem resoldre. Allò dolent no desapareix per ignorar-ho i somriure dolçament.


6- Fomenta actituds irresponsables: no esforçar-se i gastar diners estúpidament (ja saps, si gastes diners atreus riquesa, si penses que seràs ric ho acabaràs sent...).

No s' ha de frivolitzar amb els problemes de la gent, sí cal esforçar-se i allò dolent no desapareix per mirar a una altra banda. Tenir una bona actitud a la vida també passa per esforçar-se i tenir dedicació i consciència en comptes d' estar sense fer res i creure que per pensar que els coses van bé tot s'arreglarà.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada