diumenge, 13 de juliol del 2014

MÚSICA DE L' ESTIU DEL 2014

Bé, em trobo de nou seguint la tradició del recopilatori musical estival. Un altre any de reptes amb la seva particular banda sonora que vull compartir amb vosaltres. Com sempre, música molt diferent i per a tots els gustos.
Comencem amb un descobriment impressionant d' aquest any, ben bé als principis ha estat el gran Tiny Tim. Divertit, expressiu i amb una sorprenent veu de molts registres. Cantava en un bon falset però el seu registre de baríton era una delicia i bé que ho demostrava. Una presència hipnotitzadora, una interpretació de les cançons única i personal, un gran magnetisme... Tot un personatge que a més a més va intentar fer carrera com a actor en diferents programes de televisió i en alguna pel.lícula com ara un pallasso desequilibrat a Blood Harvest (o Nightmare).
Va morir a l' escenari en un atac de cor poc després d' interpretar el seu gran èxit "Tip toe throught the tulips". La seva tercera dona va dir: "quan va morir, la última cosa que va sentir van ser els meus braços envoltant-lo i el públic aplaudint".
El seu gran èxit "Tip Toe" va tornar a triomfar anys després al incloure' s en la banda sonora de la pel.lícula de terror "Insidious" contrastant moments terrorífics amb el seu so alegre (però inquietant, sense dubte, a més a més, Tiny ja tenia quelcom misteriós i estrany per còmic que fos).
Entre les meves cançons preferides de Tiny hi ha tants títols que no acabaria però en posaré unes quantes a més a més d' un especial televisiu en el que es veu la seva comicitat i la interpretació d' unes quantes cançons.
Alguns dels meus títols preferits d' aquest genial artista són: Tip toe through the tulips, Earth Angel, saturday night live, perhaps in the next life (de Harve Mann) , dou yo think am sexy ( a la T.V fins i tot va fer un petit streeptease cantant-la), people are strange (the doors), I can't get now satisfaction (Rolling stones), the other side... i no acabaria.




Hi ha versions molt boniques de la cançó àrab Sidi mansour, que vaig descobrir ballant dansa del ventre. Aquí en tenim una de Hakim (barrejant espanyol aflamencat, més en comú del que creiem, de fet hi ha interessant fusions). La cançó Sidi mansour diu: "Alà, Alà, que la pau sigui amb tu, Alà, Alà que difícil és curar la ferida del que estima".


Büllent Ersoy és una cantant transexual turca molt interessant i tot un símbol de la lluita pels drets dels transexuals. Va començar la seva carrera com un noi jove amb una gran veu i una bona capacitat per transmetre emocions, més endavant es va canviar de sexe (però no el seu nom masculí, Büllent) i el seu èxit va augmentar. Les autoritats no la van reconèixer com a dona l' any 1982, portant-la a un estat de desesperació en el que va intentar suïcidar-se. La seva veu profunda és digna d' escoltar i ho farem amb les cançons Geceleri la més recent," Bin ber bin Allah Billiyor".




Winter forest, l' exòtic i misteriós so que creen el duet Azam Ali i Loga Ramin Torkian és perfecte per meditar, relaxar-se i viure un somni suau i harmoniós.


Tout pour la patrie del grup metal Fortereusse és una cançó dura i èpica que no em puc treure del cap.


Adoro la cançó Frozen de Madonna però a més a més, per casualitat amb una amiga vaig descobrir en una botiga una versió meravellosa del grup Nevergreen, en arribar a casa vaig buscar la versió i algunes més i em va encantar també la del grup Regardless of me. Són versions molt diferents però que tenen un gran encant i conserven la força, sensualitat i misteri de la cançó original. A més a mes em porten records del bon dia que vaig passar.



Hi ha moltes versions bones i interessants d aquesta meravellosa cançó de Madonna, ara una de Crysalys, la més lírica.


Aquesta peça la vaig trobar en el facebook d' un amic, la música m' atreu molt però no li tinc simpatia a la lletra. Aquí tenim Blood, una cançó de In this moment.


En un videoclip d' At this moment, el cantant de Motionless in white hi apareix convidat, d' ells em crida l' atenció inmaculate misconception, cançó que poso a continuació. No conec gaire aquest grup però trobo que la seva versió de Du hast de Rammstein és molt interessant i ben personal i és difícil fer versions d' un grup tan fabulós com Rammstein. Aquí un crit de guerra pels que són diferents i la societat estirada no accepta:


No puc deixar de pensar en metal, Roots de sepultura sempre m' ha agradat, una reflexió directa sobre uns orígens sanguinaris com diu la lletra, una cultura amb ocultisme i enigmes constants.


Sempre m' ha agradat Within Teptation molt en la línia del tipus de grups que m' agraden a mi, les meves cançons preferides d' ells són: Stand my ground y Mother earth.
I ara una cancó del mític grup Nine inch nails. La cançó Perfect drug i el seu fabulós i impressionant videoclip em van impressionar des del primer moment. Aquest estiu l' he recuperat dels meus records per posar-la en el blog. He de dir que crec que hi ha una versió millor i més completa al Vimeo.
Les germanes CocoRosie proven de fer música instrumental i a vegades ni utilitzen instruments, usen alguns objectes curiosos com ara joguines. Un dels seus àlbums el van gravar al lavabo perquè allà creien que hi havia un so molt millor -de fet, les rajoles fan una reverb interessant-. Els seus videoclips també mostren fins a quin punt el seu art és especial i oníric amb punt d' absurditat. La cançó Gallows em va impactar molt per ser la gran pena i romanticisme que transmet i a més a més el videoclip encantador està a l' alçada. Pura poesia que commou.

I ara un recentíssim descobriment, Cecile Corbel, creadora de cançons bellíssimes plenes de màgia amb una dolça melodia, una veu suau i emotiva. La fille damnee és la cançó que he escollit entre tantes que m' agraden d' ella. Els videoclips també capten l' ànima de la seva música plena d' elements poètics, inquietants, dramàtics... Molt interessant.


No conec gaire a Pablo Hassel però la lletra d' aquesta cançó (No estás sola) em va encantar. El missatge d' ànim cap a una noia lluitadora que a més a més es troba amb el fet de ser discriminada constantment i considerada boja per un sistema que ens vol seguint la corrent, sense lluitar ni pensar.

Que la música sigui a la vostra vida una constant que us ompli!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada