diumenge, 13 d’abril del 2014

ART I TECNOLOGIA



Una màquina mai pot substituir a un/a artista. Com a molt serà un mitjà, una eina... però mai serà artista.  Per crear, per fer art és imprescindible tenir ànima, vida, personalitat... i un robot no té res d' això. Em fa riure quan inventen màquines que ballen i diuen que substituiràn a les ballarines, això no és possible. Una ballarina ballarà mil vegades millor (potser encara que aquesta no tingui gaires coneixements).
L' expressivitat no s' aconsegueix a través d' un cos mecànic per moltes possibilitats que aquest tingui. De la mateixa manera que un robot que toca música no falla una sola nota pero no transmet absolutament res, això vol dir que toca fatal. De la mateixa manera que portem anys sentint que els personatges 3d substituiràn als actors però això mai passa perquè malgrat millorar de manera sorprenent les tècniques, aquests personatges segueixen estant buits, fins i tot la Blancaneus de Disney té més vida i per crear tots els personatges 2d o 3d, igualment fan falta actors/actrius. 
Un robot que balla pot ser interessant, curiós però no és una ballarina. Que la robòtica avanci està molt bé en molts sentits (especialment en el món de la ortopedia) però construir "robots-artistes" és ben absurd. Un robot és una màquina i una màquina no pot ser artista, la tecnologia no ho és tot i precisament aquesta sociedat hauria d' avançar més humanament i deixar la tecnologia en segon pla. L' èsser humà ha progressat molt tecnològicament (però la tecnologia no és tant important i té molts errors i limitacions de totes formes) però humanament està sorprenentment endarrerit. Hi ha violència, fam, malaltia... però ens preocupa més construir màquines que toquen instruments i tenir ordinadors cada cop més potents. Aquest món necessita més art i més humanitat, no més màquines. Si avancem fem-ho en tots els sentits no només en un i per acabar pretenent que la màquina substituexi a la persona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada