dimarts, 18 de desembre del 2012

SETENA TEMPORADA D' ARKANUM: APOCALIPSI?


Acaba el primer trimestre de la setena temporada d' Arkanum. Una vegada més i amb tot el gust em submergeixo entre llibres, música, articles i tot tipus d' informació sobre temes misteriosos.
Cada temporada és una gran experiència i un gran esforç. Arkanum segueix malgrat les dificultats que pugui tenir.

Recentment i just a temps hem aprofitat que aquest any és el centenari de la mort de Bram Stoker per parlar d' aquest autor i la seva obra més famosa "Dràcula". El centenari de la mort de Bram Stoker va ser el 20 d`abril d' aquest any (un dia després de la meva presentació del llibre "Contes inquietants", precisament). Aquest any doncs, era ben important treure el tema dels vampirs des del punt de vista literari de "Dràcula". 


En aquesta temporada també tinc pensat fer un o dos programes dedicats al "Hollywood negre", la cara més fosca de la Meca del cinema: fets extraordinaris, escàndols, crims, morts estranyes...
Per altra banda, aquesta temporada hi ha un tema estrella: l' Apocalipsi. Com sabeu, aquesta setmana diuen que s' acabarà el món. Una pretesa profecia maia ens diu que el món acaba el 21 de desembre del 2012... aquest divendres!
Estimats oients, Arkanum no podia deixar de parlar d' aquest tema.
En primer lloc el programa passat era un recull de moltes profecies sobre la fi del món que no havien resultat certes. Aquesta setmana, coincidint amb la data de la fi del món, a Arkanum parlaré d'aquesta profecia maia i també de com veuen diferents religions i creences científiques el que és l' Apocalipsi. Serà el mateix dia en que presumptament acaba tot (espero estar a temps d' emetre el programa).
Espero que el programa del 21 de desembre sigui l' últim de l' any però no l' últim de la vida. Crec sincerament i ho veurem al programa, que el món seguirà igual. La profecia maia pot ben parlar d' un canvi d' època ja que els maies entenien el temps com un procés cíclic. No té perquè acostar-se la fi definitiva.
També es parla d' un canvi de conciència o de vida i m' agradaria que realment fos així perquè no podem seguir igual. La situació ens porta al límit: guerres, malalties, violència, misèria, injustícies... Està tot tant malament que resulta absurd. Vull pensar que tot canviarà, que s' acabarà el patriarcat, aquest capitalisme brutal, les diferències de classe social, l' esclavitud... i que si no és així, a vegades penso que potser és millor que s' acabi tot.


Em pregunto si no hem deixat mai de viure en un Apocalipsi permanent ja que hem sobreviscut sempre en situacions de gran injustícia. Tot és un desastre però ara se' n parla més ja que la desgracia ens toca cada vegada a més gent de manera directa. Els més ignorants ja no poden protegir-se amb la indiferència i el " mentre a mi no em passi...".
Sincerament penso que no passarà res el 21 de desembre del 2012, res de bo i res de dolent però vull pensar que en la data que sigui començarem a progressar, a recuperar valors i a ser millors persones. D' aquesta manera començarà una nova era en la que no hi haurà cabuda a tanta ignorancia, submissió, injustícia ni falta d' empatia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada