divendres, 9 de setembre del 2011

KOITZUKIHIME: FOSCOR DE PORCELLANA



Sempre m' han agradat les nines de porcellana: tan delicades i misterioses. Algunes persones els hi tenen por, aquest fet s' anomena pediofobia i li he dedicat més d' un programa a la ràdio. Alguns artistes han anat més enllà i han creat unes obres d' art extraordinàries i que poden generar encara més por a les persones pediofòbiques (i més fascinacó a les persones diguem-ne, frikis, com jo).
M' agradaria presentar-vos una artista japonesa més que curiosa: Koitzukihime. La seva obra consisteix en nines de porcellana podriem dir que "gòtiques" ja que tenen un aire llòbrec i romàntic més que notable. La bellesa d' aquestes nines és sorprenent, es tracta d' obres d' art.

Moltes d' aquestes nines tenen un aire malaltís o ja podriem dir que en alguns casos o dormen o estàn mortes. Veient les imatges me'n recordo de la tradició de les fotografies post mortem que Koitzukihime sembla recrear.


En alguns casos les nines presenten curiositats a destacar: germanes bessones o siameses, una verge-màrtir-papessa, taüts, llàgrimes de sang, claus a les mans...




Cal fixar-se en l' expressió d' aquestes nines, el seu aire fràgil (en tots els sentits), el gust exquisit de la seva roba d' època tan ben confeccionada i els detalls de les mans amb les ungles tan perfectes.

La majoria de les seves nines representen nenes o adolescents entre lavida i la mort o que com hem dit, directament es troben ja en un altre món. Podria tractar-se de les heroïnes malaltisses dels relats d' Edgar Allan Poe.


Tràgedia, tristesa, mort, son, romanticisme, sensualitat, malaltia, màgia, nostalgia... es troben en les obres inquietants de Koitzukihime.

Em va impressionar molt veure per primera vegada algunes d' aquestes imatges en un vídeo del Youtube quan em trobava recopilant material per un programa de ràdio dedicat a les nines maleïdes. Aquest vídeo va desaparèixer del Youtube i em va saber greu perque les imatges estaven molt ben escollides i estaven acompanyades per una estranya versió chill
out d' El Cant dels ocells.

En fi, per no tornar-me boja recopilant fotografies del Google imatges (m' agraden totes), he decidit compartir amb vosaltres un altre video del Youtube amb una cançó molt bonica i misteriosa Canticle.

Aquesta entrada en tot cas, és una petita exposició de l' art de Koitzukihime, visiteu la seva web, la trobareu anunciada al vídeo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada