dissabte, 1 de gener del 2011

FELIÇ YULE I FELIÇ ANY NOU 2011



Tanquem una etapa i en comencem una altra. Així és el cap d´any, una època de canvis.

Després d´estar uns dies enfeinada i una mica apartada d´aquest blog, torno per posar-me una mica el dia i felicitar-vos aquestes festes de nou, com ja vaig fer amb l´últim Arkanum de l´any 2010. Vull començar l´any amb una breu reflexió i una mica de música.
Ara els dies seràn més llargs, aquest és el Solstici d´Hivern que celebraven els antics pagans (Yule). Després de la foscor i el fred que cobria la terra, reneixia la llum, les grans deesses parien a déus solars i el dia començava a ser més llarg i la nit més curta. Aquest solstici d´hivern es celebrava entre el 21 i el 23 de desembre. Amb l´arribada del cristianisme/catolicisme es va voler transformar aquesta festa i la gran deessa antiga va passar a ser substituïda per la Verge Maria i la divinitat solar va passar a ser Jesús.
A Arkanum, però celebrem la Yule i per aquesta raó, els nostres programes de Nadal són pagans i inclouen tot tipus de rituals. Aquest any, si escolteu el programa de Nadal d´aquesta temporada trobareu rituals per la Yule i cap d´any. Si aquesta passada nit de cap d´any no heu pogut fer algún d´aquests rituals, avui en aquest recent estrenat any 2011, en aquest 1 de gener, podeu fer aquests rituals i entrar en un any màgic. Com sempre, podeu trobar el programa al podcast http://arkanum.podomatic.com.

Arkanum felicita aquestes festes amb dues cançons que no van poder entrar al programa però que aquí us ofereixo en aquest grimori.

La primera cançó és una potent peça del grup de metal pagà rus Fferyllt amb la seva cançó Yule. Espero que us agradi i us faci vibrar. Aquesta cançó no té res a veure amb les empalagoses nadales d´avui dia i ens retorna la força dels nostres orígens pagans, orígens on la llum i la foscor prenien una gran importància.



La segona cançó és suau i agradable. Es tracta de la cançó del solstici d´hivern de Lisa Thiel, per als que preferiu un moment de calma i tendresa.



Després d´aquest any 2010 tan difícil, us desitjo un bellíssim any 2011 ple de màgia i felicitat. Que el poc que queda d´aquestes festes pogueu descansar i passar-ho bé, però sobretot que el 2011 us porti el millor en quan a amor, feina, diners, salut i màgia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada